Publicitat
Publicitat

L'autor de la decapitació a França confessa el crim

No aclareix quins motius el van portar a fer-ho i els mitjans francesos informen de disputes personals

Yasin Salhi, el sospitós de l' atemptat de divendres passat a l'est de França, ha reconegut davant els investigadors haver decapitat el seu superior a l'empresa on treballava, segons han indicat aquest diumenge fonts pròximes a la investigació.

L'arrestat, de 35 anys i que havia estat vigilat per la seva proximitat amb el salafisme, ha començat a col·laborar amb els agents després de dos dies d'intensos interrogatoris, segons  han indicat les fonts citades per la televisió BFMTV.

Segons l'edició digital del diari 'Le Parisien', Salhi ha reconegut haver decapitat el seu superior en un aparcament després d'haver-lo matat.

Agents francesos escorcollen l' aparcament a la recerca d'indicis per a la investigació.

Poca claredat sobre els motius

El sospitós s'ha mostrat menys clar a l'hora de determinar els motius del seu acte.

Segons 'Le Parisien', ha assegurat que travessa " dificultats personals lligades a la seva feina i a la seva família".

BFMTV ha afirmat que Salhi ha confessat haver tingut una forta disputa amb la seva dona la vigília de l'atemptat.

L'esposa i la germana del sospitós continuen arrestades per la policia a Lió.

Interrogatori a París

En les pròximes hores està previst que Salhi sigui traslladat a París per prosseguir el seu interrogatori en els locals de la brigada antiterrorista, als afores de la capital.

Salhi va ser reduït per un bomber quan obria bombones d'acetona en una planta química a Saint-Quentin-Fallavier, a pocs quilòmetres de Lió, la tercera ciutat del país.

Abans, havia penjat d'una reixa el cap del seu superior a l'empresa de paqueteria en què treballava i l'havia envoltat d'inscripcions musulmanes.

Posteriorment, va estavellar el seu vehicle contra un magatzem on hi havia bombones de gas, fet que va provocar una gran explosió que no va causar víctimes entre el mig centenar d'empleats de l'empresa.

L'alerta terrorista

El primer ministre, Manuel Valls, ha indicat avui que l'amenaça terrorista és "important" al país i ha assenyalat que el combat contra el terrorisme "s'ha de fer a llarg termini".

"Serà un combat llarg, no es poden reclamar resultats immediats", ha indicat el cap del govern en una entrevista conjunta amb 'Le Monde' i altres mitjans.

En paral·lel, el primer ministre ha reclamat a la societat un "esperit d' unitat" i " sang freda".

Etiquetes