Publicitat
Publicitat

L'autor del tiroteig de Munic feia un any que preparava l'atac i va comprar la pistola a internet

La policia alemanya revela que l'atacant havia visitat l'escenari d'una matança escolar l'estiu passat i la fiscalia confirma que el jove estava en tractament per depressió i ansietat

El  jove germanicoiranià de 18 anys que divendres va matar nou persones en un centre comercial de Munic preparava l'atac des de l'estiu passat. Així ho ha explicat aquest diumenge la policia alemanya, després de confirmar que l'atacant, David S., va visitar fa un any l'escenari d'una matança escolar. La pistola que va utilitzar per cometre el crim, han afegit les autoritats alemanyes, la va comprar a internet.

La fiscalia alemanya, per la seva banda, ha confirmat que el jove, que es va suïcidar després de la matança, estava en tractament psiquiàtric per ansietat i depressió i que tenia medicaments a casa, encara que no se sap si se'ls estava prenent. El 2015 el jove havia estat ingressat dos mesos i ara estava en tractament ambulatori per les seves " fòbies socials", ja que li generava ansietat entrar en contacte amb altres persones.

A més, el 2012 va ser víctima d'un episodi d' assetjament escolar, però la policia no va voler relacionar de forma directa aquest cas amb l'atac i va precisar que els companys implicats llavors no estan entre les víctimes. El jove va crear un compte fals a Facebook al maig, utilitzant la foto i les dades d'una altra persona, i s'havia ofert a pagar una ronda en una hamburgueseria, presumiblement per atraure al lloc de l'atac possibles víctimes.

El ministeri públic també ha reafirmat que no hi va haver " cap motivació política" al darrere de l'atac, que va ser totalment indiscriminat. Segons ha explicat en roda de premsa el president de l'Oficina d'Investigació Criminal de Baviera, Robert Heimberger, el jove hauria escrit un "manifest" sobre els seus fets que està sent analitzat.

La revisió de la munició al lloc dels crim mostra de forma “definitiva”, que l’atac va ser perpetrat per un sol individu. No obstant això, un grup especial d’operacions de la policia alemanya ha detingut aquest vespre un amic de 16 anys del tirador, d’origen afganès, el qual se sospita que podria haver tingut coneixement dels plans de l’autor de la matança. El jove es va comunicar després de l’atac amb la policia, però en un nou interrogatori va caure en contradiccions i ara la fiscalia l’investiga per possible complicitat.