Publicitat
Publicitat

L'exèrcit iraquià guanya terreny a l'Estat Islàmic a l'est de Ramadi

Els jihadistes s'han apoderat aquesta matinada del pas fronterer d'Al-Walid, que uneix la província iraquiana d'Al-Anbar, la capital de la qual és Ramadi, amb la siriana de Homs

L'exèrcit iraquià guanya terreny a l'Estat Islàmic. Un setmana després que l'Estat Islàmic s'apoderés de la ciutat de Ramadi, les forces iraquianes han recuperat la ciutat de Husaiba al-Sharqiya, prop de 10 quilòmetres a l'est de la ciutat, amb l'ajut de les milícies paramilitars xiïtes i voluntaris provinents de tribus, segons ha afirmat aquest diumenge al matí un oficial de policia i soldat sunnita.

Així i tot, els jihadistes s'han apoderat aquesta matinada del pas fronterer d'Al Walid, entre l'Iraq i Síria i a 580 quilòmetres de Bagdad, després de la retirada de les forces iraquianes. Al Walid uneix la província iraquiana d'Al Anbar, la capital de la qual és Ramadi, amb la siriana d'Homs, i era el darrer lloc fronterer entre Síria i l'Iraq que estava sota control de les autoritats sirianes.

"L'executiu iraquià no va respondre a les peticions d'enviament de reforços al pas fronterer, que no tenia prou mesures de protecció", va declarar el president de la comissió de llocs fronterers de la província d'Al Anbar, Saada Yasem.