Publicitat
Publicitat

Jean-Claude Trichet avisa: "És ingenu creure que Europa estarà millor sense Grècia"

L'expresident del BCE veu el Grexit com una "irresponsabilitat històrica". Segons una enquesta de YouGov, el 58% dels alemanys vol que el país hel·lènic abandoni la moneda única

Jean-Claude Trichet, expresident del Banc Central Europeu (BCE), ha advertit dels riscos d'una possible sortida de Grècia de la zona euro, que ha qualificat d'"històricament irresponsable per part d'altres països que utilitzen la situació per fer fora els grecs", en una entrevista publicada aquest dimecres a la revista 'Capital'.

Trichet ha afirmat que aquesta "seria la pitjor solució per als grecs" i que "qui cregui que Europa estarà millor és, segons la meva opinió, ingenu". D'acord amb una enquesta difosa aquest dimecres per l'institut demoscòpic YouGov, el 58% dels alemanys considera que Grècia hauria d'abandonar la moneda única i només un 28% es posiciona en sentit contrari.

L'economista francès, que va dirigir l'organisme fins a finals del 2011, ha assenyalat que el govern grec té la clau per evitar aquest escenari i que "és necessari un programa de reformes creïble" per tornar la confiança als estalviadors i consumidors grecs.

Tot i així, també ha reconegut els riscos geopolítics en cas que les negociacions fracassin. "Si es produeix una evolució catastròfica a Grècia, Europa haurà demostrat a tot el món que ha fracassat a l'hora de proporcionar estabilitat i ordre a la seva pròpia regió", ha dit.