Publicitat
Publicitat

L’extremisme no afluixa a Nigèria i provoca més de 200 morts en una setmana

Des que el grup jihadista Boko Haram va jurar lleialtat a l’Estat Islàmic, a principis de març, l’amenaça extremista sembla cada cop més forta a Nigèria. L’últim exemple d’aquesta situació es va viure la nit de diumenge a dilluns, quan dues explosions amb quatre minuts de diferència van causar 44 morts i 47 ferits a la ciutat de Jos, al centre del país. Tot i que els atacs no van ser reivindicats, totes les sospites apunten a Boko Haram.

El grup terrorista ha provocat més de 200 morts en una setmana -que se sumen als 13.000 dels últims deu anys- i ha convertit la celebració del Ramadà en la més sanguinària de la història del país. La pitjor massacre va ser entre dimarts i dimecres de la setmana passada, quan els extremistes van assaltar diversos llogarets del nord i van matar unes 150 persones, la majoria mentre feien les seves oracions.

L’operació militar conjunta entre el Txad, el Camerun, el Níger i la mateixa Nigèria no sembla que freni l’ofensiva jihadista, així que les crides a l’acció internacional són cada cop més habituals. El president de Nigèria, Muhammadu Buhari, que va jurar el càrrec a finals de maig, té previst visitar Paul Biya, el seu homòleg al Camerun, un país aliat que s’ha involucrat en l’ofensiva contra Boko Haram. El 20 de juliol també es reunirà a Washington amb el president nord-americà, Barack Obama, per abordar la crisi.