Publicitat
Publicitat

Localitzats 13 morts en una embarcació precària al Mediterrani

Els cadàvers s'han descobert en una nau amb 522 immigrants que han estat rescatats

Tretze cadàvers han estat trobats a bord d'una embarcació en la qual viatjaven 522 immigrants i que navegava per aigües del Canal de Sicília, segons han informat avui a Efe fonts de la Guàrdia Costanera italiana.

Va passar durant la tarda d'ahir, quan l 'embarcació va ser interceptada per la nau militar irlandesa "L.E. Niamh", que forma part del dispositiu de la UE Tritó, i la "Dignity I" de Metges Sense Fronteres (MSF).

Les fonts han afegit que de moment es desconeix la causa de la mort d'aquestes tretze persones, que compartien espai amb la resta d'immigrants que anaven a l'embarcació, i s'ha posat en marxa una investigació per intentar aclarir-la.

Les autoritats marítimes han recuperat els cadàvers i han acollit els 522 immigrants, procedents de les costes de Líbia, i ara els traslladen a un port italià encara per determinar al qual arribaran en les pròximes hores.

Un flux que augmenta

Les bones condicions meteorològiques afavoreixen l'augment del flux d'immigració procedent de les costes nord-africanes cap a Europa.

Fonts de la Central Operativa dels guardacostes italians ha assenyalat a Efe que només en la jornada d'ahir van ser rescatats 1.810 immigrants a alta mar en cinc operacions diferents.

Etiquetes