Publicitat
Publicitat

Londres se suma a la marea contra les retallades amb una manifestació multitudinària

Grups contra les polítiques d'austeritat anuncien una campanya d'accions i de vagues al Regne Unit

Unes 250.000 persones, segons els convocants, s'han manifestat avui dissabte pel centre de Londres per protestar contra els plans del govern conservador de David Cameron per les retallades anunciades al sector públic. Sostenint pancartes que deien 'Acabem amb l'austeritat ara', la protesta ha recorregut els carrers des del Banc d'Anglaterra al centre financer de la capital fins al Parlament.

El cap de l'Assemblea del Poble, Sam Fairbairn, ha avançat que la marxa és el "principi d'una campanya de protestes, de vagues, d'acció directa i de desobediència civil a tot el país" per acabar amb l'austeritat. Els organitzadors han assegurat que la participació l'assistència "ha superat totes les expectatives" i ha indicat que "fins i tot la policia estima que hi ha diversos centenars de milers de persones". 

"Crec que hi ha una veritable necessitat d'aturar l'austeritat i les retallades que afecten els vulnerables ", ha explicat la cambrera Anna Rachel Rowlands, participant de la marxa. "El govern sembla molt obsessionat amb la reducció dels beneficis per a les persones més joves que estan buscant feina".

"Avui no és el final de la nostra campanya contra l'austeritat, sinó el començament d'un moviment massiu a punt per plantar cara al Govern", ha declarat. En un ambient festiu, els manifestants portaven pancartes que mostraven el primer ministre Cameron amagat en una galleda d'escombraries i també tocat amb banyes de diable.

Entre les personalitats que es dirigiran als participants figuren la cantant Charlotte Church, el còmic i activista Russell Brand i el viceministre principal nord-irlandès, l'exdirigent de l'IRA i líder del partit Sinn Féin Martin McGuinness.