Publicitat
Publicitat

L'oposició conservadora recuperarà el poder a Dinamarca

Les eleccions legislatives deixen un important augment de la ultradreta i desbanquen la primera ministra socialdemòcrata, Helle Thorning-Schmidt

L’oposició conservadora s'ha imposat aquest dijous a les eleccions legislatives daneses i ha recuperat el poder, desbancant a la fins ara primera ministra, la socialdemòcrata, Helle Thorning-Schmidt.

Amb el 85% de l’escrutini, el bloc de la dreta suma el 52% de vots davant del 48% del fins ara governamental bloc de l’esquerra.

Un dels grans guanyadors de la nit són els populistes d’ultradreta del Partit Popular Danès que pugen gairebé nou punts percentuals, fins al 21,2%, i es converteixen en la segona força política del país, darrere del Partit Socialdemòcrata de Helle Thorning-Schmidt que, de fet, va guanyar el comicis amb el el 26,4%, tot i que la seva líder no repetirà com a primera ministra.

Les retallades socials i debats com el de la immigració han acabat per ensorrar el govern socialdemòcrata sortint que va guanyar el 2011 després d’un llarg període de govern de la dreta.

Etiquetes