En breu
Internacional 13/10/2012

L'oposició laica s'enfronta a Tahrir als Germans Musulmans

1 min
L'oposició laica s'enfronta a Tahrir als Germans Musulmans

Un centenar de ferits

Grups laics i partidaris dels Germans Musulmans, que donen suport al president Mohammed Mursi, es van enfrontar ahir a la plaça Tahrir del Caire, amb el resultat d'un centenar de ferits. És el primer episodi de protestes violentes al carrer des que Mursi va arribar al poder, ara fa poc més de 100 dies.

Els islamistes i l'oposició laica es van tirar pedrades i còctels Molotov i es van veure diverses baralles. L'episodi evidencia les tensions creixents en la construcció del nou Egipte, després de 40 anys de dictadura de Hosni Mubàrak. El debat es concentra en la redacció de la nova Constitució, que s'ha d'acordar abans de l'elecció del Parlament. Els ànims s'havien encès aquesta setmana per la decisió dels tribunals d'absoldre els responsables policials que van ordenar carregar amb camells i cavalls contra els manifestants acampats a Tahrir que van forçar la caiguda del dictador l'any passat. La protesta contra Mursi, però, ja estava convocada abans, per denunciar l'incompliment de les seves promeses un cop superats els seus primers cent dies al càrrec.

Protestes a Alexandria

També hi va haver protestes a Alexandria, la segona ciutat del país, on Mursi va participar en la pregària del divendres en una mesquita. En un intent d'apaivagar els ànims, el president havia anunciat dijous que destinava el fiscal general Abdel Maguid Mahmud -vist com un home lleial a l'antic règim- al Vaticà com a ambaixador.

stats