Publicitat
Publicitat

L'ordinador de Merkel ha estat infectat per un ciberatac, segons un dominical alemany

Des del compte de la cancellera s'haurien enviat correus per infectar altres polítics

L'ordinador del despatx de la cancellera alemanya, Angela Merkel, al Bundestag hauria estat afectat pel ciberatac de què va ser víctima el sistema informàtic del Parlament alemany, segons informacions que publica aquest diumenge el dominical 'Bild am Sonntag'.

Aquest rotatiu menciona "dues fonts independents" que no identifica i que asseguren també que l'ordinador de Merkel es va utilitzar per enviar correus electrònics infectats a altres polítics. Com a remitent apareixia Angela Merkel i en l'assumpte es parlava d'una invitació a una conferència telefònica.

Almenys 15 ordinadors han estat afectats pel ciberatac darrere del qual se sospita que hi ha algun servei secret estranger.

El Bundestag ha decidit que l'Oficina Federal per a la Protecció de la Constitució, un dels tres serveis secrets alemanys, contribueixi a aclarir el ciberatac.

A mitjans de juliol, la xarxa d'ordinadors del Bundestag haurà de ser renovada i hi ha diputats que demanen que s'utilitzin els mateixos estàndards de seguretat que es fan servir per a la xarxa del govern.