Publicitat
Publicitat

Lufthansa: "El que ha passat era totalment inimaginable"

La companyia matriu de Germanwings manté que el copilot va passar tots els controls mèdics i psicològics i era "totalment capaç de volar sense cap dificultat"

La compayia Lufthansa, matriu de Germanwings, ha assegurat aquest migdia que l'acció deliberada del copilot que va estavellar l'Airbus als Alps francesos "era totalment inimaginable".

El director general de la companyia, Carsten Sphor, ha defensat el mètode de selecció de personal de la seva empresa i ha assegurat que el copilot va passar tots els controls mèdics i psicològics i era "totalment capaç de volar sense cap dificultat".

"És un malson, és inimaginable que una tragèdia així pugui passar a la nostra empresa", ha afirmat Carsten Sphor, que ha assegurat que els criteris de selecció per a les tripulacions de Lufthansa són molt estrictes i fa desenes d'anys que es fan.

Segons el relat de Lufthansa,  el copilot que va estavellar la nau als Alps va començar la formació l'any 2008 a les escoles de vol de Bremen i Phoenix, i el desembre del 2013 va començar a treballar com a copilot de naus A320 per a Germanwings després de fer un últim reciclatge.

Descarta la pista terrorista

Sobre la possibilitat que es tracti d'un acte terrorista, el director general de la companyia alemanya ha estat categòric: "No veiem que hi hagi cap raó per pensar que es pugui tractar d'un acte terrorista, no en tenim absolutament cap indici".

La companyia ha assegurat que tampoc no tenia cap indici sobre els possibles motius que havien portat el copilot a estavellar la nau intencionadament.

Lufthansa ha confirmat que la porta de la cabina de l'avió, com a mesura de seguretat després dels atemptats de l'11-S, només es pot obrir des de fora si s'autoritza l'operació des de l'interior.

A diferència dels EUA, on sempre hi ha d'haver dues persones dins la cabina, als avions europeus és una operació normal que hi hagi una sola persona, segons ha explicat Lufthansa.

La companyia ha mantingut que té "plena confiança" en el personal al càrrec dels avions de la companyia i que, tot i que no posava en dubte el sistema de formació, estava disposat a fer canvis en el procediment en el futur si ho considerava necessari.