Publicitat
Publicitat

Maduro deté els opositors Leopoldo López i Antonio Ledezma

Agents del Servei Bolivarià d'Intel·ligència (SEBIN) han detingut els dos polítics de matinada

La dona de Leopoldo López, Lilian Tintori, ha denunciat aquest dimarts al matí la detenció del dirigent opositor veneçolà: "S'han emportat Leopoldo de casa. No sabem on és ni on se l'emporten. Maduro n'és responsable si li passa alguna cosa", ha assegurat. Tintori ha compartit un vídeo del moment en què s'han emportat López, que fins ara es trobava en arrest domiciliari.

Paral·lelament, el diputat Richard Blanco, coordinador del partit Alianza Bravo Pueblo (ABP), ha publicat que el SEBIN també s'ha emportat l'opositor Antonio Ledezma de matinada. Blanco també ha compartit un vídeo del moment de la detenció, en que es veu com fan sortir Ledezma de casa en pijama. 

Per la seva banda, la filla de Ledezma, Vanessa, ha fet una piulada en què fa responsable Nicolás Maduro de la vida del seu pare. 

L'actuació del SEBIN té lloc dos dies després de la celebració de les eleccions de l'Assemblea Constituent a Veneçuela. Maduro ja va avisar ahir que alguns opositors acabarien "en una cel·la", així com que aixecarà la immunitat parlamentària a "qui calgui". 

El Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela ha assegurat que els opositors Antonio Ledezma i Leopoldo López planejaven fugir i que per això els va ser revocat l'arrest domiciliari en què es trobaven fins la passada matinada i van ser portats de nou a la presó.

"A través de fonts d'intel·ligència oficial es va rebre informació que indicava un pla de fuga d'aquests ciutadans, per la qual cosa i, amb la urgència del cas, es van activar els procediments corresponents", ha assenyalat el tribunal en una nota.