Publicitat
Publicitat

Mahiri Black, l'estudiant de 20 anys que ha desbancat el líder laborista a Escòcia

Alexander Douglas, cap de campanya dels socialdemòcrates, perd el seu escó davant la jove

Mhairi Black, una estudiant de Ciències Polítiques de 20 anys, ha guanyat les eleccions a la seva circumscripció a Escòcia i ha desbancat un dels principals dirigents laboristes, Douglas Alexander. Black serà la diputada més jove al Parlament de Westminster des de 1667

Black s'enfrontava Alexander a un dels més coneguts i experimentats líders laboristes, que tenia una confortable majoria  de 16.000 vots. Alexander era el coordinador de campanya del partit al Regne Unit. La jove candidata l'ha superat amb més de 23.000 sufragis. La seva explicació és simple: "la gent s'ha adonat que Westminster no treballa per ells, i el Partit Laborista tampoc".

En confirmar-se el resultat, la jove ha dit que treballarà "per tothom, pensi el que pensi sobre el futur d'Escòcia" i que "Aquestes eleccions són per què la veu d'aquesta circumscripció i de tota Escòcia se senti més fort a Westminster". També s'ha compromès a tancar la base de submarins Trident de la marina britànica i a reclamar la descentralització promesa per Londres abans de la celebració del referèndum d'independència, el setembre passat.

Quan els periodistes li han preguntat què farà ara ha respost amb un simple "dormir". I després? "Esmorzar". I encara haurà d'acabar la seva llicenciatura a finals de mes. Però no ho tindrà difícil: la seva recerca explica com l'estructura de partit de l'SNP s'ha adaptat per passar de 20.000 a 100.000 militants des del referèndum.