Publicitat
Publicitat

Manuel Valls descarta una remodelació del govern francès

Avui, el país celebra la segona volta de les eleccions departamentals

El primer ministre francès, Manuel Valls, no contempla dur a terme una remodelació ministerial després de la segona volta se de les eleccions departamentals que se celebren avui a França.

El govern, segons Valls, no canviarà, però està obert al debat amb altres grups, principalment amb els ecologistes. "Seguirem actuant, reformant. A nivell econòmic, no pararem. El creixement està tornant. Cal donar signes de confiança", afirma a 'Le Journal du Dimanche' el cap de l'executiu, que ha subratllat la necessitat d'augmentar les inversions públiques i privades i de donar senyals de reconfortar les petites i mitjanes empreses.

Els pronòstics perfilen en aquestes eleccions un resultat en què els conservadors s'alçarien amb la victòria i controlarien el 60% dels departaments, la mateixa quota de poder que ara està en mans de l'esquerra.

A la primera volta, celebrada el passat diumenge, la Unió per un Moviment Popular (UMP) de Nicolas Sarkozy es va col·locar al capdavant de l'escrutini amb el 29,4% dels vots després de les seves aliances amb els centristes; l'ultradretà Front Nacional (FN) va aconseguir el 25,2%, i els socialistes van quedar relegats al tercer lloc, amb el 21,9%.

La UMP aspira a una victòria històrica sobre l'esquerra i a fer-se amb els seus feus tradicionals, mentre que el FN busca concretar la seva implantació local.

Els pronòstics perfilen un resultat en què els conservadors s'alçarien amb la victòria i controlarien el 60 % dels departaments, la mateixa quota de poder que ara està en mans de l'esquerra.