Publicitat
Publicitat

Menys armes nuclears però més efectives, segons el SIPRI

A principis de 2015 hi havia 15.800 armes nuclears, 4.300 de les quals desplegades i totalment operatives segons informa l'Institut de Recerca per la Pau d'Estocolm

El nombre total de caps nuclears operatius al món està disminuint. Potències com els Estats Units i Rússia, els dos països que sumen la meitat de míssils nuclears,  estan retallant els seus arsenals nuclears però impulsen simultàniament plans de millora que n'afecten la productivitat i la modernització, segons explica l'informe fet públic aquest dilluns per l'Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).

Altres arsenals com els de l'Índia i el Pakistan són considerablement més petits, però també estan desenvolupant millores, desplegant nous sistemes d'armament nuclear o han anunciat la seva voluntat de fer-ho. Corea del Nord està incrementant el seu poder nuclear, però la falta d'informes oficials fa difícil quantificar el seu progrés.

A principis d'any els Estats Units, Rússia, el Regne Unit, França, la Xina, l'Índia, Pakistan, Israel i Corea del Nord sumaven 15.800 armes nuclears, 4.300 de les quals desplegades i totalment operatives.

Malgrat els esforços internacionals per avançar cap al desarmament nuclear, els programes de millora denunciats pel SIPRI indiquen que els països citats no tenen intenció de renunciar als seus arsenals.

 

Etiquetes