Publicitat
Publicitat

Merkel i Hollande exigeixen propostes "serioses i creïbles" al govern de Tsipras

La cancellera alemanya diu que la porta a la negociació "està clarament oberta", però deixa clar que encara no hi ha les condicions per arribar a un acord

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, han exigit aquest dilluns propostes "serioses i creïbles" al govern d'Alexis Tsipras. "La porta està oberta a la discussió, però ara pertoca al govern d'Alexis Tsipras plantejar propostes serioses i creïbles perquè la voluntat de permanència a la zona euro es tradueixi en un programa estable", ha dit Hollande en la roda de premsa posterior a la reunió que han tingut els dos mandataris a l' Elisi per valorar el 'no' al referèndum grec d'aquest diumenge.

" Cal que el primer ministre grec digui clarament quin camí s'ha de seguir ara [després de la consulta] i plantegi propostes precises per a un programa a mitjà termini que porti Grècia a la prosperitat i el creixement", ha afegit Merkel. La cancellera alemanya ha dit que la porta a la negociació "està clarament oberta", però ha deixat clar que encara no hi ha les condicions per arribar a un acord. Mentre que Hollande ha insistit que "no hi ha gaire temps" per a l'acord, Merkel ha afegit que l'èxit de les negociacions és "urgent": " Volem que aquesta setmana ja hi hagi propostes concretes per resoldre la situació".