Publicitat
Publicitat

Merkel: "L'acord és una oportunitat però serà un camí llarg i difícil"

La cancellera alemanya esperarà a que el Parlament grec hagi donat llum verda a les propostes pactades amb els socis de l'euro abans de convocar el Bundestag

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat aquest dilluns que l'acord aconseguit entre els socis de l'euro sobre Grècia és "una oportunitat per al poble grec" tot i que ha admès que implementar-lo serà " un camí llarg i difícil".

Merkel s'ha mostrat confiada que Grècia aprovarà abans de dimecres, tal i com se li ha demanat, les primeres mesures previstes a l'entesa aconseguida aquest matí, en qüestions com l'IVA, les pensions o la reforma de l'Oficina d'Estadística, i així es podrà "recuperar la confiança", ha dit Merkel, entre els socis de l'euro.

No serà fins que el Parlament grec hagi fet passos endavant en l'aplicació de l'acord que la cancellera convocarà el Bundestag per donar llum verda definitiva al nou programa de rescat de Grècia.

Sobre el 'Grexit' que Alemanya havia proposta en un document que s'ha conegut aquest cap de setmana, Merkel ha assegurat que de cap manera s'hauria pogut "imposar" ja que una decisió com aquesta requereix l'aprovació del govern grec i aquest país "sempre ha dit que es volia quedar a l'euro".

"Després del referèndum el poble grec ha deixat clara la seva voluntat de continuar a l'euro i s'ha aconseguit una gran majoria al Parlament grec per treballar en aquest sentit", ha remarcat Merkel que ha conclòs que "tots els dinou" socis han hagut de fer un " gran esforç" per aconseguir l'entesa final.