Publicitat
Publicitat

Merkel rebrà Tsipras a Berlín el proper dilluns

Serà la primera reunió bilateral entre els dos líders en un dels moments més difícils de les relacions entre Alemanya i Grècia

La cancellera alemanya, Angela Merkel, rebrà al primer ministre grec Alexis Tsipras el proper dilluns a Berlín. Merkel ha convidat aquest dilluns per telèfon al líder grec que ha acceptat a reunir-se amb la cancellera. Serà la primera reunió bilateral entre els dos mandataris, ja que només s'han vist un cop fins ara, durant la cimera europea del 12 de febrer. De fet, els dos líders es veuran abans de la reunió a la cimera del proper dijous 19 de març a Brussel·les, on Tsipras confia persuadir als socis europeus per revisar els termes d'un programa de rescat de 240 mil milions d'euros.

La trobada del dilluns es produirà en un dels moments més difícils de les relacions entre Alemanya i Grècia. A part de les diferències sobre el deute grec,  Tsipras insisteix que Alemanya ha de pagar a Grècia reparacions pels danys causats durant la II Guerra Mundial i ha de tornar un crèdit al qual el Banc de Grècia va ser obligat pels ocupants nazis. El govern alemany per la seva banda considera que els dos temes ja es van saldar amb el tractat 2+4 que va fer possible la reunificació d'Alemanya, però que Grècia no va firmar.