Publicitat
Publicitat

Merkel i Tsipras mostren voluntat d'entesa tot i les diferències

L'entrevista, celebrada a Berlín, s'ha centrat en les reformes econòmiques de Grècia

La cancellera alemanya Angela Merkel ha rebut aquest dilluns al primer ministre grec, Alexis Tsipras, la seva primera visita des de que va començar a dirigir el govern d'Atenes fa dos mesos. Tots dos han mantingut una entrevista centrada en les reformes econòmiques de Grècia i els seus problemes de liquiditat.

"Grècia ha de tornar a créixer econòmicament i superar els seus problemes com l'elevat atur", ha dit Merkel durant la roda de premsa posterior a la reunió. La cancellera també ha destacat la voluntat d'aconseguir un acord respecte el programa de reformes d'Atenes tot i les seves "diferències d'opinió".

Per la seva banda, Alexis Tsipras ha garantit que el seu país respectarà els acords i tractats europeus, però "amb determinades prioritats". Així, en presència de la cancellera ha volgut reclamar respecte per la democràcia i per les decisions sobiranes dels ciutadans grecs.

Merkel ha insistit que Alemanya considera iguals a tots els socis europeus: "Tot i que a Alemanya viuen 80 milions de persones i som la major economia de la Unió Europea, aquesta Europa està construïda sobre el principi que cada país és igual d'important, independentment del nombre de ciutadans".

Els dos líders ja es van veure el passat dijous a Brussel·les quan Tsipras es va comprometre a presentar en els pròxims dies un catàleg detallat de reformes.