Publicitat
Publicitat

El Bundestag aprova l'acord amb Grècia per negociar un nou rescat

En la defensa que ha fet al Bundestag de l'entesa amb Atenes, Merkel ha dit que "és una mostra de solidaritat europea mai vista"

El Bundestag (la cambra baixa del Parlament alemany) ha donat llum verda per àmplia majoria al govern d' Angela Merkel per negociar un tercer rescat per a Grècia, presentat per la cancellera com l'única alternativa perquè Europa segueixi sent una "comunitat de dret" i evitar que aquest país caigui en "el caos i la violència".

Després de més de tres hores de debat, 439 diputats han votat a favor d'autoritzar l'inici de les negociacions, davant 119 vots en contra, procedents principalment del partit L'Esquerra i de les files conservadores de Merkel, i hi ha hagut 40 abstencions.

La cancellera, que aquest divendres fa 61 anys, ha obert la sessió extraordinària demanant als parlamentaris que s'imaginessin per un moment a Alemanya files de jubilats desesperats davant els bancs tancats per cobrar una pensió de 120 euros setmanals.

Aquesta imatge, ha assegurat, dóna una idea de la " dramàtica" situació viscuda el cap de setmana i que hi havia en joc Grècia i els líders de l'eurozona quan es van reunir a la seva cimera de Brussel·les.

L'acord assolit entre els 19 membres de la zona euro, ha subratllat Merkel en la sessió extraordinària organitzada al Bundestag, és "dur" per als ciutadans grecs, però, ha recordat, també per a la resta de socis, que han promès fins 86.000 milions d'euros.

"És una mostra de solidaritat europea mai vista", ha subratllat la cancellera davant del ple, que autoritzarà sense sorpreses l'inici de les negociacions gràcies a la gran majoria que sumen conservadors i socialdemòcrates, tot i que s'esperen desenes de vots de dissentiment.