Publicitat
Publicitat

Més de 430 desapareguts en el naufragi d'un vaixell al riu Iangtsé, el més gran de la Xina

La majoria de passatgers són turistes xinesos. Només s'han pogut rescatar 14 persones vives i 6 cadàvers. El capità ha dit que els va impactar un cicló

Més de 430 persones, la majoria turistes xinesos d'entre 50 i 80 anys, continuen desaparegudes més de 24 hores després que s'enfonsés el vaixell en què viatjaven pel riu Iangtsé. A l'interior de l'embarcació, que ha quedat capgirada, se sentien encara aquest dimarts veus i cops i només 14 persones han pogut ser rescatades amb vida, segons Efe.

Els equips de rescat desplaçats al lloc de l'accident, a la zona de Jianli –centre de la Xina– del riu Iangtsé, el riu més gran del país, afirmaven aquest dimarts que se senten veus i soroll dins el vaixell, segons l'agència oficial Xinhua.

Les imatges divulgades per mitjans estatals xinesos mostraven membres dels equips sobre la quilla del vaixell enfonsat, que sobresurt de la superfície del riu, intentant localitzar a quina part de l'interior de l'embarcació es troben els possibles supervivents.

Entre els supervivents es troben el capità i el cap de màquines, que han estat posats a disposició policial. El Govern xinès, segons Xinhua, havia desplaçat més de 1.000 policies a la zona per participar en les tasques de rescat.

El vaixell, anomenat 'Eastern Star', es va enfonsar el dilluns a les 21.28, hora local –a les 15.28, hora catalana–, quan feia la ruta de Nanquín, capital de la província oriental de Jiangsu, a Chongqing (sud-oest), a causa del impacte d'un cicló.

Dels 456 passatgers, cinc són empleats d'una agència de viatges i 47 són membres de la tripulació, i la majoria provenen de la província oriental de Jiangsu (204) i d'altres llocs de l'est del país com Xangai , Tianjin, Shandong, Fujian i Anhui.

El primer ministre xinès, Li Keqiang, ja ha arribat a la zona per coordinar les tasques d'emergència al costat del viceprimer ministre Ma Kai i el conseller d'Estat Yang Jing. Citat per l'agència oficial, Li va instruir els equips de rescat perquè la prioritat sigui rescatar vides, mentre el Govern va ordenar al ministeri de Transport i a l'administració nacional de Turisme de la Xina mobilitzar tots els seus efectius disponibles per accelerar les tasques d'emergència. El president xinès, Xi Jinping, per la seva banda, ha ordenat els màxims esforços per al rescat.