Publicitat
Publicitat

TRAGÈDIA AÈRIA

Més de 100 morts en caure un avió militar a Indonèsia

Un avió militar amb 113 persones a bord es va estavellar ahir al matí sobre una àrea residencial al nord d’Indonèsia, en l’accident més mortífer de la força aèria del país. A mesura que avançaven les tasques de rescat semblava cada cop més clar que no hi havia supervivents entre els passatgers, tot i que a última hora d’ahir s’havien recuperat només una cinquantena de cadàvers.

L’aparell, un Hercules C-130B, es va precipitar sobre uns edificis de pisos i un hotel, però es desconeix quantes víctimes hi ha que no viatgessin a l’avió. Alguns testimonis van explicar que la nau va explotar poc després d’estavellar-se. Tot i que en un primer moment les fonts oficials van dir que només 12 persones hi anaven a bord, hores més tard es va corregir aquesta xifra i es informar que hi havia fins a 113 passatgers.

L’Hercules havia sortit de la base militar de Medan i es dirigia a les illes Riau, al nord del país, però es va estavellar pocs minuts després d’enlairar-se. “Encara estem traient cossos de les runes”, va dir el cap dels equips de rescat de Medan als mitjans locals, que també explicaven que el pilot havia demanat tornar a la base per problemes tècnics.“Ha passat per sobre nostre diverses vegades i volava realment molt baix”, explicava a Efe Elfrida, la recepcionista d’un hotel pròxim al lloc del sinistre.

Dubtes sobre la flota aèria

Segons la Xarxa per la Seguretat en l’Aviació, l’aviació militar indonèsia ha patit fins a deu accidents greus en l’última dècada, tot i que cap d’ells havia tingut un nombre tan alt de morts com el d’ahir. Aquest sinistre torna a posar el focus en la seguretat de l’aviació del país i especialment en l’antiguitat de la seva flota aèria. L’accident és un nou cop al país després que un avió comercial d’AirAsia s’estavellés al desembre amb 162 passatgers.