Publicitat
Publicitat

Més de 750 morts a l'Índia per l'onada de calor dels últims dies

Les temperatures comencen a remetre després d'arribar en alguns moments als 50 graus

Almenys 766 persones han mort en les últimes setmanes per l'onada de calor que sacseja els estats de Telangana i Andhra Pradesh, al sud-est de l'Índia, amb temperatures de fins a 50 graus, tot i que els termòmetres baixaran lleument en els pròxims dies, segons han informat aquest dimarts fonts oficials.

El vicegovernador d'Andhra Pradesh, Nimmakayala Chinarajappa, ha situat en 551 el nombre de morts registrades fins ahir dilluns en l'estat per les altes temperatures, que a Telangana n'han causat 215 més des de mitjans d'abril, segons ha dit a Efe un portaveu del departament regional de Gestió de Desastres, BR Meena.

En declaracions a periodistes, Chinarajappa ha demanat a la població que extremi les precaucions davant l'actual onada de calor i ha recordat que el govern ha anunciat compensacions d'uns 1.564 dòlars per a les famílies dels morts.

La majoria de les víctimes mortals de Telangana es trobaven al carrer durant les hores més caloroses del dia i molts d'ells eren jornalers que van morir deshidratats, segons Meena.

"No hi ha res que puguem fer", assegura el portaveu, que afegeix que encara que han realitzat una campanya per conscienciar la població, al final són ells els que s'han d'hidratar o quedar-se a casa quan el sol colpeja amb més força.

Per la seva banda, Tulsi Rani, del departament de Gestió de Desastres d'Andhra Pradesh, ha explicat a Efe que els morts superaven en general els 50 anys i ha afegit que l'onada de calor comença a donar un petit respir, amb temperatures que no superen els 45 graus.