Publicitat
Publicitat

Més de 30 persones mortes en l'explosió d'una mina a Donetsk

Els equips de rescat tracten d'arribar al lloc dels fets

Almenys 32 persones han mort avui en una explosió en una mina de carbó a Zasyadko, al bastió separatista de Donetsk, a l'est d'Ucraïna, segons ha informat un portaveu municipal, que no ha sabut aclarir la causa de la detonació. Cinc miners més han estat rescatats amb cremades de diversa consideració i traslladats a un hospital. En el moment de l'explosió,  70 persones treballaven a l'interior de la mina.

"Digues-me, hi ha supervivents? ¿Per què estan ocultant la veritat", preguntava plorosa l a germana d'un miner que era al pou en el moment de l'explosió i que els equips mèdics tractaven de calmar .

Un soldador a la mina, que va anomenar-se Oleg, ha assegurat haver "escoltat que hi ha 45 persones atrapades" i ha vaticinat per la seva experiència de 20 anys treballant al pou que sinó es rescaten els miners de sota terra de manera immediata no hi haurà possibilitats de trobar-los amb vida.

Les mines de carbó de la conca de Donetsk estan considerades entre les més perilloses del món, ja que cada any es produeixen desenes d'accidents. El 2007, una explosió a Zasyadko va matar a 106 miners.

 

Etiquetes