Publicitat
Publicitat

Milers de russos es manifesten a Moscou en homenatge a l'opositor assassinat

La protesta havia estat convocada per Borís Nemtsov, contra la implicació russa a la guerra a l'Est d'Ucraïna

L'oposició russa ha reunit avui milers de persones en marxa al centre de Moscou en memòria  del líder opositor liberal, Borís Nemtsov, assassinat a trets prop del Kremlin divendres a mitjanit. El recorregut passa pel pont on Nemtsov, de 55 anys, va ser tirotejat des d'un cotxe. La protesta compta amb permís de l'Ajuntament i es desenvolupa enmig d'un gran desplegament policial.

Els manifestants porten pancartes on es llegeix "no tinc por" en una protesta que inicialment havia convocat el propi Nemtsvo per rebutjar al guerra a Ucraïna. Molts porten fotografies del líder asassinat. "Si poden aturar la campanya d'odi contra l'oposició, tindrem una oportunitat de canviar Rússia. Si no ens enfrontem a un conflicte civil massiu", ha dit Gennady Gudkov, líder opositor a l'agència Reuters. "Les autoritats ón corruptes i no permeten que sorgeixi res que els pugui amenaçar. En Borís els resultava molest", ha afegit. L'oposició atribueix l'assassinat de Nemtsov a la intolerància contra la dissidència que regna a Rússia "Les autoritats han creat un clima d'odi, enemistat i persecució en titllar de traïdora l'oposició. Tot això no podia acabar d'una altra manera", ha dit l'exditputat.

El president rus, Vladímir Putin, va prometre a la mare de Nemtsov que "es farà tot perquè organitzadors i autors materials d'aquest cínic assassinat rebin el càstig que es mereixen.