Publicitat
Publicitat

Milers de persones es manifesten a Atenes contra les noves retallades

Una vaga en el sector públic, la primera per al govern de Syriza, ha tingut un seguiment escàs

Milers de persones s'han manifestat aquest dimecres al centre d' Atenes per protestar contra el paquet de mesures acordat entre el govern grec i els creditors, el mateix dia en què el Parlament en debat l'aprovació.

La confederació de sindicats del sector públic (Adedy), que havia convocat una vaga de 24 hores contra l'acord, ha reunit a la plaça Sintagma, davant la seu del Parlament, unes 2.500 persones, segons xifres de la policia.

En aquest punt s'han produït alguns incidents aïllats quan un grup de persones d'ideologia anarquista, que no pertanyien a la manifestació, han llançat còctels Molotov als agents, que han respost amb gasos lacrimògens.

El sindicat ja havia organitzat al matí una manifestació al centre de la capital grega, en la qual els manifestants portaven pancartes amb lemes com 'No als rescats, no a l'austeritat, no al robatori d'Hisenda i no a la privatització', una imatge que s'ha repetit en la marxa del vespre.

Escàs seguiment de la vaga

L'aturada, la primera que es convoca sota el mandat de Syriza, ha tingut escàs seguiment, segons ha confirmat a l'agència Efe el portaveu de l'Adedy.

També aquest dimecres s'ha fet una manifestació de PAME, el sindicat lligat al partit comunista grec KKE, que ha aplegat prop de 10.000 persones, segons la policia, a la plaça d'Omonia, molt a prop de la de Sintagma.

Etiquetes