Publicitat
Publicitat

Mor el germà de l'Omran per les ferides patides en el mateix bombardeig

L'Ali tenia 10 anys i va quedar ferit en l'esfondrament de casa seva junt amb un altre germà de l'Omran, una germana i els pares

La imatge del petit Omran Daqnix, de 5 anys, rescatat de la runa de casa seva després d'un bombardeig sobre un barri rebel d' Alep, a Síria, ha donat la volta al món i s'ha convertit en un nou símbol del patiment del poble sirià en una guerra que ja fa més de sis anys que dura i que ha causat 600.000 morts.

Però la història del seu germà Ali, de 10 anys, té un final encara menys feliç: ha mort aquest dissabte a conseqüència de les ferides patides en aquell mateix bombardeig que va destruir casa seva.

Ho confirmava una portaveu de Save the Children, Caroline Anning, al seu Twitter: "L'Ali, germà d'Omran Daqnix, ha mort per les ferides que va patir en el mateix bombardeig. Una altra mort sense sentit d'un nen a Síria".

L'Omran es va recuperar de les ferides, però l' edifici de cinc pisos on vivia va quedar totalment derruït per les bombes. Els pares i dos germans, entre els quals l'Ali, també es comptaven entre les persones ferides en aquell atac, on van perdre la vida sis persones més.

Ara l'Ali s'afegeix al recompte de víctimes mortals d'aquell bombardeig i d'una guerra que està sent especialment crua amb la població civil i amb la més vulnerable, els nens.

El corresponsal de 'The Telegraph' Raf Sanchez ha penjat al seu Twitter una imatge de l'Ali, de 10 anys, a l'hospital on havia estat atès, al costat de la ja famosa fotografia del seu germà petit Omran.

Els atacs sobre hospitals i escoles es continuen produint en contra dels principis més bàsics del dret internacional humanitari, i també els bombardejos amb barrils bomba i armes químiques, a més del setge que mata de fam desenes de nens i adults a les ciutats sota setge del règim de Baixar al-Assad.