Publicitat
Publicitat

Mor el pare del nadó palestí cremat viu en l'incendi provocat per extremistes jueus la setmana passada

La mare i un altre fill de quatre anys estan en estat crític. En l'atac, la matinada del passat 31 de juliol, dos suposats colons radicals van llançar un còctel Molotov que va incendiar la casa de la família palestina i va matar el nadó de 18 mesos

Saed Dawabsha, el pare del nadó palestí mort la setmana passada en un incendi a casa seva provocat per colons extremistes jueus, ha mort aquest dissabte a causa de les greus ferides que va patir en l'atac, segons han informat mitjans locals.

Dawabsha, de 32 anys, tenia cremades de segon grau al 80% del cos i estava sent atès al Centre Mèdic Soroka, a la ciutat israeliana de Beer Sheva.

La seva dona, Rihan, de 27 anys, té cremades de tercer grau al 90% del cos i necessita respiració assistida, i el seu fill Ahmed, de quatre anys, té cremades de segon grau al 60% del cos. Tots dos estan ingressats a l'hospital Tel Hashomer de Tel Aviv, en estat crític.

En l'atac, la matinada del 31 de juliol, que ha estat classificat per les autoritats israelianes com a "terrorisme jueu", dos suposats colons radicals van llançar contra el seu habitatge un còctel Molotov que va incendiar la casa immediatament i va matar el nadó Ali, de 18 mesos.

Els atacants van cremar, també, una altra casa veïna que en aquell moment estava buida, van fer pintades racistes en hebreu i van dibuixar l'estrella de David a l'exterior de l'habitatge.

El succés va commocionar la societat israeliana, que va reaccionar concentrant-se a diverses places el dia següent a Tel Aviv, Jerusalem i Haifa per mostrar el seu rebuig a la violència extremista jueva.

Les autoritats israelianes van condemnar l'assassinat amb duresa, mentre les palestines en van responsabilitzar directament el govern de Benjamin Netanyahu per, al seu entendre, haver permès durant anys la impunitat dels atacs de colons radicals contra la població palestina.

La comunitat internacional també va condemnar els fets i va instar Israel a trobar els culpables i fer justícia.

Netanyahu, en un gest molt poc comú, va trucar el president palestí, Mahmud Abbas, per transmetre-li el seu condol i demanar-li de lluitar junts contra el terrorisme.

La policia israeliana ha posat en funcionament un número de telèfon d'emergències perquè la població al territori palestí ocupat de Cisjordània pugui trucar per proporcionar possibles pistes que ajudin a trobar els culpables. De moment, però, no s'ha anunciat cap detenció.

Etiquetes