Moren com a mínim sis adolescents a Perpinyà en un accident entre un tren i un autobús escolar

Encara no se saben les causes de l'accident en què 22 persones més han quedat ferides greus

Com a mínim sis adolescents han mort i 24 persones més han resultat ferides en una topada entre un autobús escolar i un tren regional a Millars, a la vora de Perpinyà que feia la ruta entre aquesta població i Vilafranca de Conflent. L'accident ha passat deu minuts després de les quatre de la tarda quan el comboi, que circulava a 80 quilòmetres per hora, ha envestit la part del darrere de l'autobús, que estava aturat entre les dues barreres abaixades d'un pas a nivell per raons que encara no se saben. El tren ha partit l'autobús en dos.

Dels ferits greus, dinou són també estudiants d'entre 13 i 17 anys i els altres tres, passatgers del tren, segons ha explicat en una roda de premsa urgent el prefecte dels Pirineus Orientals, Philippe Vignes. Les víctimes s'han repartit entre diferents hospitals, però el que n'ha atès més és el de Perpinyà. Els adolescents estudiaven l'escola de Millars i hi anaven des de les poblacions de Sant Feliu d'Amunt i Sant Feliu d'Avall.

"El xoc ha estat violent", ha declarat el prefecte, "sobre el terreny hi ha una cinquantena de policies reforçats per la policia de Perpinyà. Demano reforços nacionals per la seguretat del lloc i per garantir les operacions judicials necessàries. Hem mobilitzat al voltant de 80 persones entre serveis mèdics, bombers i policia. Hi ha helicòpters, seguretat civil i serveis mèdics". Al comboi hi viatjaven 25 persones. "És un esdeveniment molt greu a àmbit nacional", ha assegurat Vignes.

El primer ministre francès, Edouard Philippe, ha definit l'accident de "terrible" i ha explicat a Twitter que es desplaçava al lloc de l'accident, on també ha anat la ministra de Transports, Elisabeth Borne. El president de França, Emmanuel Macron, ha piulat: "Tots els meus pensaments per a les víctimes d'aquest terrible accident d'un autobús escolar i per les seves famílies. La mobilització de l'Estat és total per dur-los ajuda".

El 2013 un tren va descarrilar al centre de França en un accident en què van morir sis persones, recorda l'agència Reuters. L'últim accident entre un autobús escolar i un tren a França va passar el 2 de juny del 2008, també en un pas a nivell, segons l'ACN. Va ser a Allinges, a l'Alta Savoia; Set adolescents hi van morir i 25 persones van resultar ferides, tres greus. Però una de les pitjors catàstrofes ferroviàries de les últimes dècades que hi han patit va succeir el 1988, quan un tren al qual van fallar els frens va xocar amb un altre comboi aturat a l'estació de Lió de París. Hi van morir 56 persones.

Etiquetes