Publicitat
Publicitat

Commoció per la mort de sis estudiants en esfondrar-se un balcó a Berkeley

Estaven celebrant una festa. Hi ha set ferits, dos d'ells, en estat greu

Sis joves morts i set de ferits és el resultat de l'esfondrament d'un balcó d'un quart pis a la ciutat nord-americana de Berkeley, a Califòrnia. Cinc dels sis morts són estudiants irlandesos de 21 anys que celebraven l'aniversari d'un amic, segons han explicat les autoritats i els testimonis al diari 'The San Francisco Chronicle'. L'altra víctima mortal és una jove nord-americana de 22 anys. Dos dels ferits estan en estat crític.

"Vam veure diversos cossos apilats", ha manifestat Jason Biswas, de 16 anys, testimoni del que ha passat. "Semblava una pel·lícula", va afegir, "però no ho era". Per ara es desconeixen les causes de l'ensorrament de la balconada, ha indicat la portaveu de la Policia de Berkeley, Jennifer Coats.

El balcó es va desprendre parcialment, la superfície va quedar penjant i va xocar contra les finestres de l'apartament del pis inferior, segons les imatges ofertes per les televisions locals.

Els estudiants irlandesos es trobaven a Berkeley amb visats temporals de treball per a l'estiu. Almenys una persona va trucar al telèfon d'emergències per notificar l'excessiu soroll que provenia de la festa, tot i que les autoritats no es van presentar immediatament a l'edifici, ja que, segons ha indicat el cap de la policia local, Michael Meehan, les patrulles s'estaven ocupant d'uns tirotejos a la zona.

Després de l'accident, els policies van acudir al lloc en dos minuts. "Lamentem la tràgica pèrdua d'aquestes joves vides a Califòrnia aquest matí", va escriure a través de Twitter el primer ministre irlandès, Enda Kenny. Philip Grant, cònsol general d'Irlanda per a la zona oest dels Estats Units, va comentar que els vols amb els familiars de les víctimes començaran a arribar aquesta nit.