Publicitat
Publicitat

Moren els cinc militars russos d'un helicòpter abatut a Síria

Participaven en una missió a Alep. S'eleva a vuit el nombre de soldats russos morts des de l'inici de l'ofensiva de Moscou en suport a Al-Assad

Cinc militars russos han mort aquest dilluns quan un helicòpter ha estat abatut al nord de Síria, a la província d' Idlib, segons ha confirmat Moscou.

Les autoritats russes expliquen que l'aparell tornava a la base de Hmeimim després d'haver fer una missió sobre la ciutat d'Alep, epicentre avui d'una de les principals batalles entre els rebels sirians i el règim de Baixar Al-Assad, que té el suport militar de Rússia.

Segons ha informat el ministeri de Defensa rus, a l'aparell hi viatjaven tres soldats i dos oficials.  El diari francès 'Le Monde' confirma que al vídeo que els rebels han difós amb imatges de l'aparell es pot veure que es tracta d'un helicòpter d'evacuació de ferits.

Amb aquests s'eleva a vuit el nombre oficial de soldats russos morts a Síria des del 30 de setembre, quan el president Vladímir Putin va ordenar la intervenció militar en suport al seu aliat, Al-Assad.

Alep sota setge

Des del 7 de juliol la ciutat d' Alep, capital econòmica de Síria i un dels principals feus de la resistència contra el règim, està sota un setge que amenaça la supervivència d'entre 250.000 i 300.000 civils.

Alep, una batalla clau Damasc i Moscou asseguren que han obert corredors humanitaris per permetre la sortida dels civils dels barris rebels i dels combatents que s'acullin a una amnistia. Segons Moscou 169 civils i 69 combatents haurien fugit per aquestes vies. Però els insurgents acusen el règim d'atacar els corredors.

Aquest diumenge a la nit, diversos grups rebels, entre els quals, el Front d'Alliberament d'Al-Sham –la nova denominació de Jabhat al-Nusra– i altres faccions islamistes han començat una ofensiva per intentar trencar el setge.