Publicitat
Publicitat

Multen tres dones per portar burquini a una platja de Canes

Des que el Tribunal Administratiu de Niça va donar suport al seu veto contra la peça de roba els controls s'han multiplicat

Tres dones han estat multades per portar burquini a la localitat francesa de Canes des que la justícia va validar, dissabte passat, el decret municipal que prohibeix portar aquesta roba de bany a les seves platges, segons ha informat avui el diari local 'Nice Matin'.

El mateix dissabte, una dona de 29 anys va ser multada a la platja de la Croisette amb els 38 euros que preveu la normativa. L'endemà, també es va sancionar una dona de 32 anys a la platja de Zamenhoff, i dilluns a la tarda va ser multada una tunisiana de 57 anys

A més, en els últims dies sis dones que es banyaven " massa cobertes", segons el diari, van ser advertides i van optar o bé per abandonar la platja o bé per canviar-se el vestit de bany, tal com ha declarat el cap de la policia municipal, Yves Daros. 

Des que el Tribunal Administratiu de Niça va donar suport a les autoritats locals en el seu veto contra aquest banyador islàmic els controls contra aquesta peça s'han multiplicat. A la nova prohibició s'hi sumen localitats com Villeneuve-Loubet, també a la Costa Blava, i Sisco, a Còrsega. 

Les alcaldies locals al·leguen motius de seguretat i higiene per prohibir la roba, però també consideren que una peça que "manifesta de forma ostentosa un pertinença religiosa, quan França i els llocs de culte religiós són actualment objectiu d'atacs terroristes, pot provocar disturbis de l'ordre públic".

Aquest diumenge, l' empresari algerià Rachid Nekkaz es va oferir a abonar les multes que es dictin contra el burquini amb el fons que va crear el 2010, dotat d'un milió d'euros, per sufragar infraccions per portar en llocs públics el nicab (vel integral que només deixa al descobert els ulls).

La polèmica al voltant d'aquesta peça ha saltat de l'esfera local a la governamental. La ministra de la Família, la Infància i els Drets de la Dona, Laurence Rossignol, ha considerat avui que el burquini es pot veure com "una versió de platja del burca": "Es tracta de tancar, de dissimular el cos de les dones per controlar-les millor", va dir en una entrevista al diari 'Le Parisien'.

Rossignol va destacar que correspon als alcaldes avaluar els possibles aldarulls a l'ordre públic que el seu ús podria comportar, però va demanar que no es tergiversi aquest tema ni s'utilitzi amb fins partidistes. "Quan els decrets municipals es refereixen al context terrorista no aporten res", va assenyalar la ministra, que no va veure útil fer amalgames i va destacar que és un front que s'ha d'abordar amb " molta sang freda".