Publicitat
Publicitat

El somni del Mustafà: arribar a Barcelona per tornar a caminar

Un jove refugiat sirià atrapat a Grècia no obté el permís de Madrid per viatjar a Sant Just Desvern, on una entitat s'ha ofert per fer-li la pròtesi de cama que necessita

[A l'edició de l'ARA que trobaràs als quioscos demà podràs llegir un reportatge complet amb tots els detalls del cas]

El Mustafà Assaloum és un refugiat sirià de 23 anys que va perdre una cama en un atemptat a la ciutat de Homs. Amb les crosses ha viatjat des de Síria fins a Grècia, superant totes les barreres, amb l'objectiu d'arribar a un país d'Europa on li puguin facilitar una pròtesi que funcioni i on pugui continuar els seus estudis. Tota la seva família continua a Síria i ell vol tornar-hi quan la situació ho permeti.

Arran d'un reportatge de l'ARA l'Institut Desvern de Protètica es va assabentar del cas i es va oferir a fer una cama artificial nova per al jove i facilitar-li l'estada a Catalunya. La Universitat de Barcelona també està preparada per incloure'l en el seu programa per a estudiants refugiats sirians i que pugui continuar la carrera de filologia anglesa. L'única trava és que, després de mesos de gestions, el govern espanyol no li facilita el visat per poder viatjar a Catalunya.