Publicitat
Publicitat

Nacions Unides haurà de reduir les racions d'aliments pels refugiats kenyans

Cada mes es reparteixen 9.300 tones d'aliments entre 500.000 refugiats al nord de Kenya

El World Food Program (WFP), l'agència de distribució d'aliments administrada per les Nacions Unides, ha anunciat que  es reduiran a la meitat les racions d'aliments degut a la manca de finançament dels donants de la ONG. Es veuran afectats el mig milió de refugiats sudanesos, principalment somalis, que viuen als campaments de Dadaab i Kakuma, situats al nord de Kenya.

El WFP xifra en 12 milions i mig de dòlars la suma necessària per cobrir les despeses i evitar així una "bretxa alimentària" durant els mesos d'agost i setembre. "Estem molt preocupats per cóm això pot afectar les persones que depenen de la nostra ajuda" ha declarat en un comunicat Thomas Hansson, director d'actuacions del WFP a Kenya.

Les reserves d'aliments s'estan esgotant i l'única manera d'allargar els subministraments per a que durin més és reduir la mida de les racions. Fins ara, s'han estat repartint aliments per valor de 2.100 quilocalories per persona al dia, però a partir de la retallada en el subministrament només arribaran 1.500 quilocalories, quantitat insuficient per a una nutrició correcta.

El passat mes de novembre, l'WFP ja es va veure obligat a retallar els enviaments de menjar als camps de refugiats fins que no es van aconseguir els diners necessaris per reprendre els nivells normals a començament d'aquest any.

Etiquetes