Publicitat
Publicitat

Netanyahu exculpa Hitler d'idear l'Holocaust i l'atribueix a un líder palestí

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha sigut durament criticat per polítics i historiadors després d'afirmar que Adolf Hitler va dur a terme l' Holocaust perquè li va demanar un líder palestí, el muftí de Jerusalem, el 1941.

Davant de l'assemblea anual de l'Organització Sionista, Netanyahu va dir dimarts que quan Hitler es va reunir amb Haj Amín Al-Husseini a finals de 1941, "no volia exterminar els jueus, només volia expulsar-los". Però, segons el relat del primer ministre israelià, el muftí de Jerusalem va convèncer Hitler que si ho feia tots anirien a parar a Palestina. "Què he de fer?", hauria demanat llavors Hitler. "Crema'ls", hauria respost Al-Husseini.

Però les declaracions han indignat fins i tot els seus ministres més pròxims. "Al-Husseini es va reunir amb Hitler el 1941, és evident que no va ser ell qui es va inventar la Solució Final", ha indicat el titular de Defensa, Moshé Yaalon, que ha recordat que la persecució nazi dels jueus va començar molt abans, el 1935.