Publicitat
Publicitat

Nou ferits en un atac a ganivetades a l'estació de trens de Canton, a la Xina

L'acció és similar a altres atacs terroristes amb arma blanca, atribuïts al conflicte amb la minoria musulmana dels uigur

Nou persones han resultat ferides amb arma blanca i un dels presumptes atacants ha mort abatut per la policia en un atac ocorregut aquest matí de divendres en una estació de tren de la ciutat meridional xinesa de Canton, ha informat la policia a través de l'agència oficial Xinhua.

El succés, del qual per ara no s'han facilitat més detalls, es va produir a les 08.18 hora local (0:18 GMT), segons la informació de l'oficina de seguretat pública de Canton.

Un altre dels presumptes atacants va ser detingut per la policia després de l'incident, que de moment no ha estat atribuït a grups organitzats o terroristes. Tot i així, l'atac és similar a dues accions l'any passat de les quals Pequín va acusar grups lligats al jihadisme i procedents de la regió nord-occidental xinesa de Xinjiang, on la minoria musulmana uigur reclama independència.

L'1 de març de 2014, 33 persones van morir (entre elles quatre terroristes) i 148 van resultar ferides de diversa consideració en un atac amb armes blanques a l'estació de ferrocarrils de Kunming, capital de la província sud-occidental xinesa de Yunnan.

Dos mesos després, el 30 d'abril, tres persones van morir i 79 van resultar ferides en un altre atac, que en aquesta ocasió va combinar armes blanques amb artefactes explosius, en una estació ferroviària de la ciutat d'Urumqi, capital de la regió de Xinjiang.