Publicitat
Publicitat

Nou morts en un tiroteig entre bandes motoristes a Texas

L'enfrontament s'ha produït a l'aparcament d'un centre comercial, que les autoritats han tancat per evitar represàlies. Hi ha almenys 18 ferits

Almenys nou persones han mort aquest dilluns en un tiroteig entre diverses bandes de motoristes rivals a l'aparcament d'un centre comercial a la ciutat nord-americana de Waco, a Texas. A més, en l'enfrontament hi ha hagut almenys 18 ferits, per trets i apunyalaments.

Totes les víctimes mortals pertanyen a les bandes. La disputa va començar amb una discussió en un restaurant i es va traslladar després al carrer, ha explicat la policia.

El sergent de la policia W. Patrick Swanton ha indicat que fins a cinc bandes rivals es trobaven a l'aparcament quan va succeir el tiroteig, si bé no les ha identificades. "Molta gent innocent podria haver resultat ferida avui. Aquestes bandes de motoristes criminals són molt perilloses i hostils", ha subratllat Swanton al diari local "Waco Tribune-Herald".

La policia de Waco ha disparat per aturar l'enfrontament, segons el sergent, que assegura que les seves accions "han salvat vides". En el lloc s'han trobat cadenes, ganivets, bats, garrots i armes de foc.

Alguns clients que es trobaven en els dos restaurants propers s'han amagat als congeladors per protegir-se dels trets, segons la televisió.

Tres membres de les bandes que portaven armes han estat detinguts i estan acusats d'estar implicats en activitats de crim organitzat.

Les autoritats han decidit també tancar el Central Texas Marketplace. "No creiem que sigui segur mantenir els establiments oberts", ha argumentat Swanton, perquè la policia té indicis que  bandes de motoristes que Texas que podrien dirigir-se a Waco.

Un dels testimonis presencials, Michelle Logan, de 37 anys, ha declarat al diari que "potser es van disparar trenta armes a l'aparcament, potser cent trets".