Publicitat
Publicitat

Obama: "Grècia ha de ser seriosa i fer reformes que la beneficiaran"

El president nord-americà diu al final de la reunió del G-7 a Alemanya que cal trobar una sortida urgent

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit aquest dilluns que Grècia ha de "ser seriosa" i fer importants reformes que tindran el seu efecte a llarg termini i aniran el seu propi benefici.

"Els socis del G-7, i també l'FMI, hem assenyalat que hi ha un sentit d'urgència per resoldre la situació grega", ha dit Obama en la roda de premsa de cloenda de la reunió dels set països més industrialitzats a Elmau (Alemanya).

"Es demana a Grècia que sigui seriosa per fer importants reformes, no només per satisfer els seus creditors internacionals, sinó en favor dels mateixos grecs", ha dit el president nord-americà. També ha insistit que l'economia grega "necessita créixer i ser pròspera" i ha subratllat que el país hel·lè "va a haver de prendre decisions polítiques difícils, però que han tingut el seu efecte a llarg termini".

La preocupació del G-7 per la situació de Grècia i els seus problemes per arribar a un acord amb els seus creditors internacionals (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional) s'ha abordat en la cimera, tot i que no estava formalment inclosa a l'agenda.

L'amfitriona de la reunió, la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, ha advertit el primer ministre grec, Alexis Tsipras, que "no queda gaire més temps" per aconseguir un acord amb les institucions creditores. Merkel ha assegurat que ningú no vol que Grècia surti de l'euro i que Atenes té la solidaritat dels altres socis europeus i també de l'FMI (la seva directora gerent, Christine Lagarde, s'ha incorporat avui a la reunió), però també ha destacat que Grècia ha de prendre mesures.