Gira africana
Internacional 01/07/2013

Obama, commogut en la visita a la presó de Mandela

Ara
1 min

BarcelonaEl president nord-americà, Barack Obama, va visitar ahir amb la seva família la presó sud-africana de Robben Island, on durant 18 anys va estar tancat Nelson Mandela. Mentre l'expresident continua ingressat en un hospital de Pretòria, Obama va recórrer la presó museu i es va mostrar "commogut" en veure la cel·la on van malviure el líder antiapartheid i els seus companys en els anys més foscos de la història de Sud-àfrica. "El món està agraït als herois de Robben Island, que ens recorden que ni els grillons ni les cel·les poden igualar la força de l'esperit humà", va escriure el president nord-americà en el llibre de visites de la presó.

Emulant els passos del senador Robert Kennedy el 1966, Obama va pronunciar un discurs als estudiants de la Universitat de la Ciutat del Cap, on va retre tribut als avenços de Sud-àfrica en els últims vint anys, però també va instar els joves africans a continuar el llegat de Mandela. "Nelson Mandela ens demostra que el coratge d'un sol home pot moure el món", va recordar el president nord-americà -que no ha arribat a visitar el vell líder a l'hospital per respectar la seva intimitat-. Obama va instar els joves a avançar en la lluita contra la pobresa i les malalties a l'Àfrica.

El cap de la Casa Blanca també va anunciar la posada en marxa d'una iniciativa per duplicar en cinc anys l'accés a l'electricitat a l'Àfrica subsahariana, amb un pla de 5.000 milions d'euros, d'acord amb els països africans i el sector privat. Avui el president nord-americà continua la gira a Tanzània.

stats