Publicitat
Publicitat

Obama considera el canvi climàtic la pitjor amenaça per a les futures generacions

El president nord-americà afirma també que és un desafiament a la seguretat nacional, en la presentació del seu Pla d'Energia Neta

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit aquest dilluns que el canvi climàtic és la pitjor amenaça per a les futures generacions, i suposa fins i tot un desafiament a la seguretat nacional nord-americana. El mandatari ha presentat el seu pla per reduir les emissions de diòxid de carboni a les centrals tèrmiques del país, cosa que el converteix en el primer líder de la Casa Blanca que planteja una reducció d'emissions.

Obama ha dit que el Pentàgon ja ha constatat que els efectes de l'escalfament global amenacen la seguretat dels Estats Units i ha presentat la seva proposta per obligar tots els estats de la nació a reduir abans del 2030 les emissions de CO2 a les centrals tèrmiques d'un 32% respecte als nivells del 2005. Aquest Pla d'Energia Neta afronta ara una batalla legal per part dels estats productors de carbó i una part important de l'oposició republicana.