Publicitat
Publicitat

Obama diu que el franctirador "dement" de Dallas no representa els negres

El president nord-americà anuncia una reunió la setmana que ve amb la policia i les organitzacions civils per buscar "accions constructives"

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha assegurat aquesta tarda des de Varsòvia (Polònia) que el " dement" que va matar cinc policies a Dallas "no és representatiu de la comunitat afroamericana als Estats Units.

"Igual que el tirador de Charleston [que va matar vuit persones negres en una església] no era representatiu de la comunitat blanca, o com tampoc no ho era el tirador d' Orlando [que va matar 50 persones en un club gai suposadament en nom de l'Estat Islàmic] de la comunitat musulmana", ha afegit. " No podem deixar que les accions d'uns pocs ens defineixin a tots".

Tot i admetre que és "molt difícil desxifrar els motius" del franctirador de Dallas, Micah X. Johnson, Obama sí que ha apuntat que "qualsevol persona que dispara contra gent que no suposa una amenaça directa per a ella, és una persona amb problemes mentals".

El president nord-americà ha anunciat per a la setmana que ve una reunió del grup de treball que es va crear arran dels incidents de Ferguson –amb les protestes que el 2014 van seguir la mort d'un jove negre de 17 anys desarmat a mans d'un policia blanc– i "ampliada amb la participació de la policia i les forces de l'ordre, activistes comunitaris i líders dels moviments drets civils" per tal d'acordar "accions constructives" per afrontar la situació.

Obama s'ha manifestat convençut que els Estats Units "no estan tan dividits com alguns han suggerit". El president diu que veu "esperança" en la reacció de la societat nord-americana en conjunt davant dels fets de Dallas, amb un rebuig contundent "i un suport total a la policia de Dallas".