Publicitat
Publicitat

Obama, primer president dels EUA que visita una presó

El president vol cridar l'atenció sobre l'alt nombre de reclusos i promoure una reforma en el sistema de justícia criminal

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha convertit aquest dijous en el primer mandatari del país que visita durant el seu mandat una presó federal, dins de la seva campanya per impulsar una reforma en el sistema de justícia criminal.

Obama s'ha reunit amb sis presos i amb diversos funcionaris de seguretat a la presó d' El Reno, a l'est d' Oklahoma, un centre de seguretat mitjana que allotja més de 1.200 reclusos.

"Tendim a pensar que és normal que tants joves acabin en el nostre sistema de justícia criminal. No és normal. No és el que passa en altres països", ha dit Obama als periodistes després de recórrer una ala de la presó.

El més impressionant de la visita

El mandatari ha assegurat que el que més l'ha impressionat de la visita ha estat la seva entrevista amb sis presos condemnats per delictes de drogues.

"Aquests són joves que han comès errors que no són tan diferents dels errors que jo vaig cometre, que molts de vostès van cometre", ha afirmat.

Amb aquesta visita Obama busca subratllar la necessitat d'una reforma en el sistema de justícia penal i promoure les seves propostes sobre la qüestió, entre les quals hi ha la reducció de les sentències per als condemnats per delictes no violents relacionats amb les drogues, que afecten de manera desproporcionada els hispans i els afroamericans del país.

Etiquetes