Publicitat
Publicitat

Opositors russos acusen al Kremlin de la mort d'almenys 220 soldats a Ucraïna

Putin manté que no hi ha tropes russes lluitant a la zona de conflicte, només voluntaris 

Almenys 220 soldats russos haurien mort a l'est d'Ucraïna, segons un informe de diversos activistes fet públic aquest dimarts a Moscou. Amb aquestes informacions volen contradir la versió oficial del Kremlin segons la qual Rússia no ha enviat tropes a la zona de conflicte.

L'informe, l'últim projecte de l'opositor rus assassinat, Boris Nemtsov, diu que almenys 150 militars russos van morir el passat estiu lluitant prop de Ilovaisk, a la regió del Donbass, i que les seves famílies van rebre 3 milions de rubles per no parlar públicament de les morts. Tot i això, almenys 70 soldats més haurien mort en diversos enfrontaments al voltant de la ciutat de Debàltseve a principis d'aquest any, però les seves famílies no haurien rebut cap indemnització. A més, Rússia hauria gastat més de 53 bilions de rubles (casi un bilió d'euros) en 10 mesos per finançar el conflicte, segons explica l'informe.

El Kremlin ha declinat comentar aquestes informacions i manté que no hi ha tropes lluitant a Ucraïna, només voluntaris. Tanmateix, els autors de l'informe asseguren que la majoria dels soldats russos van ser obligats a abandonar oficialment l'exèrcit abans de dirigir-se cap a l'est d'Ucraïna. 

Després de la mort de Nemtsov el passat febrer, membres del seu partit, RPR-Parnas, i diversos periodistes van decidir acabar les 65 pàgines d'investigació basades en informació pública i entrevistes amb familiars dels soldats. "La guerra amb Ucraïna és una guerra no declarada, una guerra cínica que constitueix un crim  contra tota la nació russa. Putin passarà a la història com el president que va fer russos i ucraïnesos enemics", ha afirmat Ilya Yashin, un ajudant de Nemtsov .