Oscar Camps: "No tenim res a amagar ni hem comès cap delicte"

El director de Proactiva Open Arms diu que la retenció del vaixell "sembla una qüestió política"

Després que aquest diumenge Itàlia decidís confiscar preventivament l’'Open Arms', el vaixell de Proactiva Open Arms, sota l’acusació d’afavorir la immigració clandestina i d’associació criminal, el director de l’ONG badalonina, Oscar Camps, ha defensat aquest dilluns que l'organització no ha comès cap delicte i que no té res a a amagar. Ho ha fet en una entrevista a RAC1 en què ha assegurat que la decisió "sembla una qüestió política". Segons ha explicat Camps, el vaixell es quedarà a Itàlia, "s'hi estarà molt de temps" i no sap què passarà amb la gent que hi anava. El fiscal de Catània ha ordenat immobilitzar el vaixell, que des de dissabte al matí està atracat al port de Pozzallo, on va desembarcar 216 immigrants que va rescatar en aigües internacionals davant les costes de Líbia. La fiscalia acusa els responsables de l''Open Arms' de no haver lliurat els nàufrags als guardacostes libis.

El director de l'ONG ha explicat que fa un temps eren 9 les organitzacions que feien rescats al Mediterrani, que n'han quedat 3 i que amb la retenció del seu vaixell -i fins que no aconsegueixin enviar-ne un altre- en queda una de sola. Camps ha concretat que, de moment, no hi ha contactat ningú del govern espanyol per oferir ajuda tot i que el vaixell és de bandera espanyola: "Veurem quin desenllaç tenim durant el dia d'avui". Ha defensat, també, que la tripulació ha col·laborat des del primer moment en la investigació. 

Open Arms ha rescatat unes 58.000 persones en dos anys i tres mesos. Camps ha dit que si hi havia alguna manera d'aturar les missions era acusant-los d'alguna cosa, com ha passat, i ha avisat que si no aconsegueixen un altre vaixell poden passar mesos aturats. Cal una embarcació de més de 30 metres per transportar 400 o 500 persones. "Esperem que quedi en una investigació i es resolgui. Nosaltres hem col·laborat des del primer minut. No tenim res a amagar ni hem comès cap delicte", ha conclòs.