Publicitat
Publicitat

Oscar Pistorius, traslladat a l'hospital amb ferides als canells

Funcionaris de presons li troben fulles d'afaitar a la cel·la durant un escorcoll fet després que el traslladessin a l'hospital

L'atleta sud-africà Oscar Pistorius, que compleix una pena de sis anys de presó per l'assassinat de la seva nòvia, ha estat traslladat a l'hospital amb ferides als canells, segons informen aquest diumenge mitjans locals.

"Tenia talls greus als canells i els metges li posaven benes a les ferides", ha explicat al diari 'City Press' un dels dos guardes de seguretat de l' Hospital de Pretòria que han confirmat que la visita de Pistorius va ser aquest dissabte.

Funcionaris de presons li haurien trobat fulles d'afaitar a la cel·la durant un escorcoll fet després que el traslladessin a l'hospital, segons han explicat al mateix diari dos guardes de la presó de Pretòria Kgosi Mampuru II, a la qual està pres l'esportista a la secció hospitalària. 

Durant la vista en què es va decidir la seva sentència, l'advocat de Pistorius va al·legar que el seu client pateix una severa depressió per demanar a la jutge Thokozile Masipa que no enviés el seu client a la presó i li permetés complir la pena sota arrest domiciliari.

Segons el portaveu d'Autoritats Penitenciàries, Singabakho Nxumalo, Pistorius, de 29 anys, va dir als carcellers que s'havia lesionat quan va caure del llit.

L' excorredor paralímpic ha tornat a la presó escortat després que els metges li curessin les ferides.

Guardes consultats pel diari sud-africà han assegurat que Pistorius, que manté una actitud "irada", té una gran quantitat de medicaments no autoritzats a la cel·la i rep un tracte preferencial d'alguns funcionaris.

Pistorius va matar la seva nòvia la matinada del 14 de febrer del 2013 a la casa on vivien a la capital de Sud-àfrica, després de disparar-li a través de la porta tancada del lavabo.

L'atleta sud-africà va al·legar que l'havia confós amb un intrús i que va disparar endut pel pànic del moment, versió que va ser acceptada per la jutge, que el va condemnar a cinc anys de presó per un delicte d'homicidi pel qual ja va passar un any entre reixes.

El Suprem va anul·lar aquesta sentència, ja que va considerar que l'atleta tenia una clara intenció de matar, sabés o no qui hi havia darrere la porta, i el va declarar culpable d'un delicte d'assassinat, pel qual torna a estar ara entre reixes.

Després de ser condemnat a sis anys de presó per assassinat, la fiscalia sud-africana tornarà a recórrer la condemna perquè considera que la sentència és "massa indulgent".

Pistorius va néixer amb un problema genètic que va fer que els seus pares decidissin amputar-li les dues cames per sota dels genolls quan tenia 11 mesos, i va aconseguir situar-se al cim de l'atletisme corrent amb dues pròtesis de carboni.

Icona mundial de superació en l'esport, el seu moment de glòria culminant va arribar quan va participar en els Jocs de Londres del 2012, en els quals es va convertir en el primer atleta amb les dues cames amputades a competir amb esportistes no discapacitats en unes Olimpíades.

Històries de superació esportiva