Publicitat
Publicitat

París limita el seu trànsit per l'alt nivell de pol·lució

El transport públic era gratuït per compensar les restriccions

París i la seva àrea metropolitana ha limitat aquest dilluns la circulació als vehicles amb número de matrícula imparell per fer front a un pic de contaminació atmosfèrica. Per incentivar als ciutadans a deixar el cotxe al garatge, durant el cap de setmana passat i aquest dilluns el transport públic ha sigut gratuït, el que representa un cost econòmic per a l'Ajuntament d'entre 4 i 6 milions d'euros al dia.

És el tercer cop que s'aplica la circulació alterna a la capital de francesa per respondre a una extraordinària concentració de partícules fines a l'atmosfera (PM2,5, amb les que es mesura la pol·lució). Airparif, l'organisme que s'encarrega de mesurar la contaminació a la regió de París, estipula que la densitat d'aquest tipus de partícules és preocupant quan supera els 50 micrograms per metre cúbic, tot i que l'OMS fixa el límit diari en 35. Aquest dilluns l'aire de París havia arribat als 78 micrograms per metre cúbic.

Aquestes restriccions de trànsit han suposat una victòria per a l'alcaldessa de París, la socialista Anne Hidalgo, després del pols que ha mantingut amb el govern francès que inicialment era contrari a la mesura.