Publicitat
Publicitat

França també s’oposa al repartiment proposat per la Comissió Europea

A poc a poc es va fent gran la llista de països que -per motius diversos- veuen amb mals ulls la proposta que va llançar la setmana passada el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per distribuir entre els vint-i-vuit estats de la UE els immigrants que fugen de la guerra i la inestabilitat dels seus països.

El primer ministre francès, Manuel Valls, va ser contundent el cap de setmana passat quan va assegurar que el seu país estava en contra de la proposta de repartir l’asil segons uns criteris prefixats, ja que, segons ell, “el nombre de beneficiaris no pot ser objecte de quotes”. “Entenem que el projecte de la Comissió és una base per al debat”, va assegurar ahir Harlem Désir, secretari d’Estat francès per a la UE. “Volem que més països europeus facin l’esforç d’acollir refugiats. Però cada demanda ha de ser examinada en funció de la situació individual i els riscos que corre cada persona al seu país. No es tracta d’establir quotes generals de refugiats”, va dir, abans de tancar la porta a donar l’estatus de refugiats al conjunt dels immigrants que entren irregularment a la UE, sense examinar si realment poden optar a aquesta condició.

El Regne Unit, Hongria i Polònia ja van deixar clar, tan bon punt es va fer pública la proposta de Juncker, que estaven en contra de cap quota obligatòria. Per a ells, l’única opció és el retorn dels immigrants en situació irregular als seus païs d’origen.