Un grup d'eurodiputats reclamen l'alliberament dels consellers i l'anul·lació de l'article 155

26 membres de diferents grups polítics i països creen una plataforma per impulsar el diàleg

Un grup de 26 eurodiputats de 6 grups polítics al Parlament Europeu -dels 9 que hi ha- i de diferents estats membres han creat aquest dimecres una plataforma per impulsar el diàleg entre Catalunya i la Unió Europea. Entre els eurodiputats hi ha els eslovens Ivo Vajgl i Tanja Fajon, la italiana Barbara Spinelli (filla de Altiero Spinelli, un dels pares de la UE), el flamenc Mark Demesmaeker, la sueca Bodil Valero, i l'escocès Ian Hudghton. 

Els eurodiputats de la plataforma ha signat un manifest en què reclamen l'alliberament dels consellers i dels Jordis, que són a la presó. "Són presos polítics i han de ser alliberats", ha dit Vajgl. En el manifest també exigeixen que el govern espanyol anul·li l'article 155 "a través del qual servidors públics escollits democràticament han sigut expulsats i les institucions catalanes intervingudes". 

El grup, que està obert a noves adhesions d'eurodiputats, reclama un diàleg ara inexistent entre la UE i Catalunya i demana a les institucions europees que facin de "mediadores en el conflicte". En el manifest, els eurodiputats insten al diàleg entre Catalunya i Espanya per poder celebrar un referèndum acordat. 

La plataforma ha sigut impulsada pels eurodiputats catalans d'ERC -Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras- i del PDECat, Ramon Tremosa.

Etiquetes