Publicitat
Publicitat

Participació del 35,33%, a tres hores per tancar les urnes de les legislatives franceses

A les 20.00 es tancaran les urnes a tot el país i cap a les 20.30 se sabran les primeres estimacions

Les legislatives franceses auguren un rècord d'abstenció. La participació era del 35,33% tres hores abans de tancar les urnes, cinc punts per sota de la que hi va haver en la primera volta de diumenge passat i 11 menys que la de les legislatives de fa cinc anys. La majoria de meses electorals han tancat a les 18.00, dues hores abans que ho facin les de les grans ciutats. Les urnes estaven obertes des de les 08.00 a tota la França metropolitana, mentre que als territoris d'ultramar es van tancar ahir perquè els resultats es poguessin saber aquesta nit.

A les 20.00 es tancaran totes les meses electorals i començarà el recompte de vots. A les zones rurals, ja ha començat l'escrutini, fet que permet als instituts de sondeig fer estimacions fiables, així que s'espera poder saber un resultat aproximat a partir de les 20.30.

Els sondejos auguren una àmplia majoria per al partir de Macron, que es va imposar en la segona volta de les presidencials del 6 de maig a la ultradreta de Marine Le Pen.

Les enquestes atorguen més de 400 diputats dels 577 que formen l'Assemblea Nacional, fet que, si es confirmés, constituiria una de les majories més àmplies de la història del país. 

Etiquetes