Publicitat
Publicitat

TRAGÈDIA FLUVIAL

Perforen la quilla del creuer bolcat a la Xina mentre l’esperança s’esvaeix

Dos dies després que bolqués al riu Iangtsé, les esperances de trobar algú més amb vida dins del creuer Estrella d’Orient començaven ahir a esvair-se. La xifra de supervivents es mantenia en els 14 del dia anterior, mentre que els cadàvers rescatats s’elevaven a 26, d’un total de 456 persones que viatjaven en l’embarcació.

A última hora de la tarda els equips de rescat van començar a perforar la quilla del vaixell amb l’esperança que la rapidesa amb què va bolcar la nau -dilluns a la nit- hagués deixat algun espai amb aire a l’interior on alguns dels passatgers poguessin haver-se mantingut amb vida 48 hores després. L’objectiu era perforar un rectangle d’uns 60 centímetres, vigilant que aquesta sortida d’aire no precipités l’enfonsament de la nau. Per això, primer van subjectar l’embarcació amb enormes grues i cables d’acer, segons explica Efe.

Dificultats del rescat

El creuer, en el qual viatjaven sobretot turistes xinesos jubilats, es va tombar de sobte dilluns a la nit a causa d’un tornado, segons van explicar el capità i el cap de màquines de la nau, tots dos rescatats amb vida i detinguts per les autoritats xineses. Un desplegament de 4.600 policies, bombers, militars i voluntaris i 180 bussos participaven ahir en les tasques de rescat, però els corrents d’1,8 metres per segon d’aquella part del riu i les persistents pluges dificultaven la feina.

Familiars dels encara desapareguts es van desplaçar ahir al poble més pròxim al lloc de l’accident, al riu Iangtsé -el més llarg de l’Àsia- al seu pas pel comtat de Jianli. A la mateixa ciutat, les funeràries ja començaven a preparar centenars de taüts, a l’espera del desenllaç de la tragèdia.